Automatizari Print

Un domeniu in plinã expansiune in prezent pentru industria automatizãrilor este OPC-ul (OLE for Process Control). Cogent a dezvoltat o metodã de integrare a datelor denumitã Cogent DataHub folositã in special in sectorul industrial. OPCTechs dezvoltã servere OPC pentru diferiti producãtori de renume in domeniul automatizãrilor. Relab Software Inc. oferã solutii software pentru industria energeticã.Accesare date dintr-un sistem real. "The OPC DataHub is exactly the kind of application we needed," said the project coordinator. "Our system is extensive, and we need to visualize a lot of production parameters. We looked at other solutions but they were too expensive and more complicated."

Cogent Real Time Systems Inc.
Cogent Real-Time Systems Inc., o companie din Ontario, Canada oferã produse software de intercomunicatie celor ce cautã o solutie simplã de partajare in timp real a informatiilor.

OPC DataHub este un program windows/Linux care se poate conecta la diferite surse de date in acelasi timp, de pe calculatorul local sau din reteaua localã. Doar cea mai recentã valoare pentru fiecare punct citit este stocatã in DataHub si in momentul in care o nouã valoare este primitã, aceasta va fi trimisã tuturor programelor conectate la DataHub.

OPC DataHub se poate conecta cu alte programe prin OPC, DDE sau TCP/IP. Acest lucru vã oferã posibilitatea de a acessa majoritatea surselor de date existente intr-o aplicatie din mediul industrial. Pentru cazurile izolate in care un program nu detine o astfel de interfatã standard, vã oferim posibilitatea de a scrie o interfatã dedicatã utilizând un set de functii API.

Cascade DataHub este un program windows/Linux care este utilizat la conectarea diverselor programe putand comunica prin DDE sau TCP.

28.03.2013
Cogent DataHub v7.3.0.70

29.03.2013
Versiune noua WebView (1.4): Scripting plus noi controale - ComboBox si ListBox

11.08.2011
Modificare licentiere WebView: Numãr nelimitat de clienti WebView (anterior o licenta de client costa in jur de 875 USD). Acest lucru conduce la scãderea substantialã a costului asociat implementãrii HMI-ului.

7.10.2011
In 'General Settings' se poate bifa optiunea ce forteaza DataHub sa ruleze o singura instanta.

Software Toolbox Inc. 
Software Toolbox, o companie din Carolina de Nord, SUA ofera produse software pentru automatizari industriale.

Gama de produse acoperã o paletã largã incluzand servere DDE, controale ActiveX, Servere OPC, precum si diverse kituri utile dezvoltatorilor.

TOP Server OPC este un server OPC dezvoltat pe platforma Kepware, avand aceleasi caracteristici si functionalitati ca si "KEPServerEX OPC and Communications Server".  TOP Server OPC suportã urmãtoarele interfete client:

 • OPC Unified Architecture (DA Profile)
 • OPC Data Access Version 1.0a
 • OPC Data Access Version 2.0
 • OPC Data Access Version 2.05a
 • OPC Data Access Version 3.0
 • OPC Alarms & Events Version 1.0
 • OPC Alarms & Events Version 1.10
 • FastDDE for Wonderware
 • SuiteLink for Wonderware
 • DDE Format CF_Text
 • DDE Format AdvancedDDE
 • NIO Interface for iFIX

  Vã putem oferi de asemenea toata gama de produse Kepware, incluzand si populara suitã Siemens.

 • Kepware Tech. USA

  18.06.2013
  KEPServerEX v5.12.140


  images/stories/opcdatahub.jpg

  WebView - DataHUB v7.x

   

  Nu se mai poate vinde versiunea 6.4 clientilor noi. Pentru clientii vechi (cei care au deja achizitionatã cel putin o licentã v6.4), pretul de listã pentru DataHub v6.4 devine identic cu pretul de listã nou v7.X. Versiunea 6.4 mai este suportatã penru o perioada de 4 ani (2015). Versiunile anterioare (6.3, 6.2 etc) nu mai sunt suportate si se recomandã upgrade-ul la v7.X. Atentie: v7.X nu ruleaza pe win2000 sau NT4.0. Cititi aici o scurta prezentare a noii versiuni 7.0.

  O scurta prezentare OPC Logger poate fi citita aici (document RO)

  Detalii despre proiectul OpenPDC (Software Phasor Data Concentrator ) gãsiti aici images/stories/openpdc.png(pe site-ul Grid Protection Alliance)

   

  Recomandam ca solutie de stocare a datelor dumneavoastra serverul HP ProLiant DL380G3

   
  Servere HP, Clustere, Solutii Redundanta Server Baze de Date


  1. Servere HP Refurbished - 1 an garantie

  images/stories/dl380g3.jpg

  Tip Descriere END USER
  (USD)
   
  HP ProLiant DL 380 G3

  DL380G3 - 2 X Dual Core Processor Intel Xeon 2.8GHz (4 CPU), 4GB DDR Memory, 2X SCSI HP36.4G 10K HDD, Integrated SmartArray 5i Plus, Dual Gigabite Ethernet, 2X 400W Power Supply (redundant), 2U rack form, RAID 0, 1, 0+1, 5 (pt. RAID5 aveti nevoie de 4 HDD SCSI instalate in sistem)

  Masa neta: 29kg !

  700
  images/stories/reducere25.jpg
  525
  HP HDD36.4G HDD 36.4G 10K U320 SCSI HotSwap HP p/n: 286712-004 150
  HP HDD72.8G HDD 72.8 10K U320 SCSI HotSwap HP p/n: 233806-004 250
  HP Dual Port GB PCI-E HP Gigabite Dual Network Card HP p/n: NC7170 50
  CentOS Preinstalare/Configurare CentOS 5.3 100  Cogent Real-Time Systems Inc. a dezvoltat o metoda de integrare a datelor denumita OPC DataHub folosita in special in sectorul industrial.

  OPCDataHub este un program (windows/Linux/QNX) care se poate conecta la diferite surse de date in acelasi timp, de pe calculatorul local sau din reteaua locala. Doar cea mai recenta valoare pentru
  fiecare punct citit este stocata in DataHub si in momentul in care o noua valoare este primita, aceasta va fi trimisa tuturor programelor conectate prin DataHub.

  OPC DataHub se poate conecta cu alte programe prin OPC, DDE sau TCP/IP. Acest lucru va ofera posibilitatea de a acessa majoritatea surselor de date existente intr-o aplicatie din mediul industrial. Pentru cazurile izolate in care un program nu detine o astfel de interfata standard, va oferim posibilitatea de a scrie o interfata dedicata utilizand un set de functii API.

  OPC Data Hub este un colector si un distribuitor de date in timp real, citind date din multiple surse si punandu-le imediat la dispozitia unui numar nelimitat de clienti.

  Concret,

  * OPC DataHub permite afisarea datelor achizitionate in timp real intr-un browser web, asa incat se pot accesa aceste date practic de oriunde din lume.

  * OPCDataHub ofera un mecanism pentru trimiterea de mailuri si SMS-uri cu continut dinamic ce pot contine valorile citite. Acest lucru inseamna spre exemplu ca se poate trimite o alerta in momentul in care a fost intalnita o conditie de alarma, sau se pot crea si trimite automat prin email rapoarte zilnice.

  * OPC DataHub permite analizarea datelor achizitionate utilizand suita de programe Microsoft Office cum ar fi Microsoft Excel.

  * Ofera o varietate de solutii pentru lucrul cu serverele si cu clientii OPC fara a fi nevoie de setari laborioase cum sunt cele pentru DCOM si setarea politicilor de securitate pe platformele Windows.

  * OPC Data Hub include o noua interfata de configurare pentru salvarea datelor in baze de date prin ODBC, astfel ca se pot salva date in programe precum Microsoft Access, SQL Server sau Oracle.

  * OPC DataHub se poate conecta de asemeni si cu alte produse DataHub oferind posibilitatea de a integra aplicatii ce functioneaza pe Windows, Linux si QNX .

  ©2011, Vianet Serv SRL Romania